onsdag 24. november 2010

10 tips for mer effektiv Google-s?

For millioner av mennesker Google et uunnværlig søkeverktøy som de bruker hver dag, i alle fasetter av livet. Fra arbeid eller skole, forskning, til å se opp filmer og kjendiser på nyheter og sladder, er umiddelbare resultat i Google speed til søkemotoren.

Men i stedet for bare å skrive inn en setning i Googles (telefonkatalogens nettside) og vade gjennom side etter side med resultater, er det flere måter å gjøre søk mer effektive.

Telefonkatalogen.biz


Noen av disse er opplagte, som du sikkert vet om. Men andre er mindre kjente, og andre er kjent, men ikke ofte. Bruk denne guiden til å lære mer om, eller bli påminnet om, noen av de beste måtene å få akkurat det du leter etter, og raskt.

1. Enten / eller
Google søker normalt for sider som inneholder alle ordene du skriver i søkefeltet, men hvis du vil ha sider som har ett ord eller en annen (eller begge), bruker du operatoren OR – eller bruk “|”-symbolet (pipe symbol) for å spare deg for tastetrykk. [stum | lille | mann]

2. Quotes
Hvis du ønsker å søke etter en eksakt frase, bruk anførselstegn. [ "intelligente lille mannen"] vil bare finne det eksakte setningen. [ “lille mannen”] vil finne sider som inneholder ordet intelligente, og det nøyaktige uttrykket “lille mannen”.

3. Ikke
Hvis du ikke vil ha et ord eller uttrykk, bruk “-”-symbolet. [- lille mannen] vil returnere sider som inneholder “små” og “mann”, men som ikke inneholder “intelligente“.

4. Lignende treff
Bruk “~”-symbolet for å returnere lignende treff. [~ stum liten mann-stum] får du sider som inneholder «morsom liten mann” og “intelligente lille mannen” men ikke “intelligente lille mannen”.

5. Joker
Den “*”-symbolet er et wildcard. Dette er nyttig hvis du prøver å finne teksten til en sang, men husker ikke den eksakte tekster. [kan ikke * me love lyrics] vil returnere Beatles sangen du leter etter. Det er også nyttig for å finne ting bare i visse domener, for eksempel
pedagogisk informasjon: [ "lille mannen” forskning *. edu].

6. Avansert søk
Hvis du ikke husker noen av disse operatørene, kan du alltids bruke Googles avanserte søk.

7. Definisjoner
Bruk “define:” operatøren for å få en kjapp definisjon. [define: ] vil gi deg en hel rekke definisjoner fra ulike kilder, med lenker.

8. Kalkulator
En av de mest brukbare funksjonene av Google, er at man skriver inn en rask beregning i søkefeltet og får et svar. Det er raskere enn å ringe opp datamaskinens kalkulator i de fleste tilfeller. Bruk +, til -, *, / symboler og parenteser gjøre en enkel ligning.

9. Numrange
Denne lite kjente funksjonen søker etter en rekke tall. For eksempel [ «beste bøker 2002 .. 2007] vil returnere lister over beste bøker for hvert av årene 2002 til 2007 (merk to perioder mellom to tall).

10. Site-specific
Bruk “site:” operator å søke kun innenfor et bestemt nettsted. [site: telefonkatalogenblog.no blogg] vil søke på ordet “blogg” bare innenfor denne bloggen.

Vi bruker også søkemotoren i telefonkatalogen.biz

Lykke til videre med dine søk,

Telefonkatalogen.biz

Ingen kommentarer: